Torty
napisał/a:
AgatkaiPiotr
2011-05-04 23:01
nie przesadzamy
mniam na pewno był pyszny
napisał/a:
daffodil1
2011-05-08 13:53
jak Wam się podoba? :)
napisał/a:
Luuucy
2011-05-08 17:31
NolaRice, cudny
daffodil, bajerancki!
jadalny? tak 'chemicznie' i niezdrowo wygląda przez to mocne nasycenie kolorów
daffodil, bajerancki!
jadalny? tak 'chemicznie' i niezdrowo wygląda przez to mocne nasycenie kolorów
napisał/a:
daffodil1
2011-05-08 18:21
nie wiem :D w necie mi jakoś wpadł 'pod myszkę'
[ Dodano: 2011-05-08, 18:42 ]
dziewczyny patent na prezent dla naszych mężczyzn-superbohaterów
[ Dodano: 2011-05-08, 18:42 ]
dziewczyny patent na prezent dla naszych mężczyzn-superbohaterów
napisał/a:
margaret3
2011-05-09 08:13
Ładnie te torty wyglądają, ale dla mnie sa za słodkie Nigdy tej masy z wierzchu nie jem
Ja uwielbiam torty śmietanowe W sobotę zrobiłam dla męża taki
Ja uwielbiam torty śmietanowe W sobotę zrobiłam dla męża taki
napisał/a:
~gość
2011-05-16 15:18
NolaRice, bardzo ładny
margaret, ja też wolę śmietanowe, Twój jest cudny
margaret, ja też wolę śmietanowe, Twój jest cudny
napisał/a:
NolaRice
2011-05-17 08:44
margaret, super tort
Ja ostatnio na urodzinach miałam okazję jeść pyszny torcik. Sama nigdy takiego nie robiłam (w sumie nie wiem czemu bo prostotą bije na głowę wszystkie moje tymczasowe). Torcik składał się z dwóch warstw bezy (kupnej) przekładanej grubymi warstwami bitej śmietany.
Beza-śmietana-beza-dżem wiśniowy-beza.
Wszystko to układamy ładnie równiutko w okrągłej formie (takiej ze zdejmowanym brzegiem) i dajemy na noc do lodówki. Oczywiście można przystroić jak nam wyobraźnia podpowiada.
Powiem Wam, że ta prostota smaku, kruchość i lekkośc bezy i świeżość śmietany (po zamrożeniu smakuje trochę jak lody ale szybciej się roztapia i jest bardziej krucha) mnie wprost urzekło. Kombinuję kiedy jakaśnajbliższa okazja żeby go zrobić POLECAM na wiosenne i letnie przyjęcia ;D
Ja ostatnio na urodzinach miałam okazję jeść pyszny torcik. Sama nigdy takiego nie robiłam (w sumie nie wiem czemu bo prostotą bije na głowę wszystkie moje tymczasowe). Torcik składał się z dwóch warstw bezy (kupnej) przekładanej grubymi warstwami bitej śmietany.
Beza-śmietana-beza-dżem wiśniowy-beza.
Wszystko to układamy ładnie równiutko w okrągłej formie (takiej ze zdejmowanym brzegiem) i dajemy na noc do lodówki. Oczywiście można przystroić jak nam wyobraźnia podpowiada.
Powiem Wam, że ta prostota smaku, kruchość i lekkośc bezy i świeżość śmietany (po zamrożeniu smakuje trochę jak lody ale szybciej się roztapia i jest bardziej krucha) mnie wprost urzekło. Kombinuję kiedy jakaśnajbliższa okazja żeby go zrobić POLECAM na wiosenne i letnie przyjęcia ;D
napisał/a:
~gość
2011-05-17 09:09
Ja robię torty bezowe w różnych konfiguracjach - latem dominuje pavlova z truskawkami/malinami, zimą robiłam torty na czekoladowych bezach z czekoladowo-kawową śmietaną.
napisał/a:
NolaRice
2011-05-20 07:43
Miśka27, a przepis to gdzie? Napisz jak robisz tą czekoladowo-kawową śmietanę bo brzmi bardzo zachęcająco.
napisał/a:
~gość
2011-05-20 09:26
napisał/a:
NolaRice
2011-05-21 10:24
Miśka27, wielkie dzięki On faktycznie tak bardziej na jesien/zimę. Teraz mnie korci żeby zrobić z truskawkami. A dziś kupiłam sobie piękną paterę do tortu na targu staroci za aż 4 zł więc trzeba ją wypróbować he he he
napisał/a:
~gość
2011-05-21 13:08
Przejrzyj bloga, jest przepis na pavlovą z truskawkami - można zrobić kilkuwarstwową i będzie torcik :D