Pizza
napisał/a:
Ophelia
2011-06-17 12:41
Moniś, wygląda bardzo apetycznie :) muszę spróbować :)
Emma88, widzisz, mówiłam, że pycha :D
Emma88, widzisz, mówiłam, że pycha :D
napisał/a:
~gość
2011-06-17 19:12
Moniś, wygląda przepysznie
napisał/a:
errr
2011-08-03 16:32
my zawsze robimy według tego przepisu:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sbMuO-5ke3c[/youtube]
tylko do sosu pomidorowego daję duuuuuużo więcej przypraw i czosnku. i na wierzch więcej sera i składników.
Z tego ciasta wychodzą nam dwie pizze o wielkości piekarnikowej blachy.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sbMuO-5ke3c[/youtube]
tylko do sosu pomidorowego daję duuuuuużo więcej przypraw i czosnku. i na wierzch więcej sera i składników.
Z tego ciasta wychodzą nam dwie pizze o wielkości piekarnikowej blachy.
napisał/a:
bajaderka
2011-09-12 10:19
a to mój przepis :)
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka letniej wody
1 opakowanie drożdży instant dr Oetkera
2,5 łyżki oleju lub oliw y
1 płaska łyżeczka soli
Sypkie składniki mąkę, drożdże, cukier, sól wymieszać, a następnie dodać wodę i oliwę. Wyrobić ciasto i rozłożyć placek na blaszce piekarnika. Ja zanim układam składniki podpiekam samo ciasto kilka minut , dzięki temu mi potem nie nasiąka tak sosem i składnikami
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka letniej wody
1 opakowanie drożdży instant dr Oetkera
2,5 łyżki oleju lub oliw y
1 płaska łyżeczka soli
Sypkie składniki mąkę, drożdże, cukier, sól wymieszać, a następnie dodać wodę i oliwę. Wyrobić ciasto i rozłożyć placek na blaszce piekarnika. Ja zanim układam składniki podpiekam samo ciasto kilka minut , dzięki temu mi potem nie nasiąka tak sosem i składnikami
napisał/a:
3-kolory_pl
2012-03-01 13:49
Przepis na drożdzowe ale jak z pizzeri.
1/4 kostyki drozdzy mieszkamy z opół szklanki ciepłej wody. Dodajemy łyżeczke soli i cukru. Mieszamy. Dodajemy łyżke oleju. Pół szklanki wody i maki tyle żeby ciasto nie lepiło sie do rak. Nie czekamy az urośnie tylko na 15 minut do piekarnika. Pycha. Oczywiście dodataki;)
1/4 kostyki drozdzy mieszkamy z opół szklanki ciepłej wody. Dodajemy łyżeczke soli i cukru. Mieszamy. Dodajemy łyżke oleju. Pół szklanki wody i maki tyle żeby ciasto nie lepiło sie do rak. Nie czekamy az urośnie tylko na 15 minut do piekarnika. Pycha. Oczywiście dodataki;)
napisał/a:
Karola_Gl
2012-03-20 12:23
Ciasto najlepiej zrobić samemu, ze sprawdzonego przepisu. Po co kupować gotowe ciasto na pizze skoro zrobienie zajmuje tak nie wiele czasu?
Polecam posypanie składników chilli w proszku - jeśli ktoś lubi ostre. Przyprawa ta nadaje niepowtarzalny smak i zapach, każdy musi tego spróbować.
Polecam posypanie składników chilli w proszku - jeśli ktoś lubi ostre. Przyprawa ta nadaje niepowtarzalny smak i zapach, każdy musi tego spróbować.
napisał/a:
jadzia1820001
2012-10-22 00:52
A ja wczoraj zrobiłam takie małe cebularze ;) były pycha . A mojemu A tak smakowaly że ho . Zjadł 5ostatnich . Składniki : pół kg mąki, 1szk mleka , pół kostki drożdży , 3łyżki oleju , trochę cukru i soli . Farsz : 5cebul , grzyby ( wzięłam takie z lasu ) . Na to ser i potem polac keczupem . Pycha !
napisał/a:
brill3r
2012-11-14 12:27
Jakiś czas temu widziałem program, w którym włoski szef wyjaśniał, że ciasto na pizzę należy zacząć od rozpuszczenia w ciepłej wodzie łyżki lub dwóch... smalcu.
Potem do tego daje się drożdże i cukier i zostawia na trochę, a potem normalnie dalej się działa.
Spróbowałem i muszę powiedzieć, że to ciasto ze smalcem jest wspaniałe. Polecam!
Potem do tego daje się drożdże i cukier i zostawia na trochę, a potem normalnie dalej się działa.
Spróbowałem i muszę powiedzieć, że to ciasto ze smalcem jest wspaniałe. Polecam!
napisał/a:
daffodil1
2012-12-09 19:35
Kaira86, wlasnie robię pizzę według Twojego przepisu z 2007 roku i muszę przyznać, że jestem zachwycona ciastem ;) wyrosło super, nic się nie klei ;) zobaczymy jak w smaku ;)
napisał/a:
KarolciaK
2012-12-09 19:52
https://www.youtube.com/watch?v=c7Zw7nm6jJg pyszne ciasto na pizze
napisał/a:
daffodil1
2012-12-09 21:48
KarolciaK, też fajny przepis :)
nasza już zjedzona i wyszła ekstra! polecam przepis :)
nasza już zjedzona i wyszła ekstra! polecam przepis :)