Zapiekanki
napisał/a:
samsam
2007-01-14 14:27
Bardzo lubię zapiekanki np. z makaronowe, ziemniaczane.
Wczoraj znalazłam jakiś przepis, zrobiłam na obiad, ale nie była rewelacyjna. Dało się zjeść, ale raczej już nie zrobię jej więcej.
Macie może jakieś dobre przepisy na takie zapiekanki????
Wczoraj znalazłam jakiś przepis, zrobiłam na obiad, ale nie była rewelacyjna. Dało się zjeść, ale raczej już nie zrobię jej więcej.
Macie może jakieś dobre przepisy na takie zapiekanki????
napisał/a:
iwa2
2007-01-14 14:33
ja mam ale w głowie, jak to jakoś ładnie ułoże to Ci napisze
napisał/a:
samsam
2007-01-14 14:38
O.k. to czekam
napisał/a:
iwa2
2007-01-14 14:51
Zapiekanka
- pokroić pierś z kurczaka w kostke i ją usmażyć na oleju
- ugotować ziemniaki i pokroic w plastry
- usmażyć warzywa mrożone
- naczynia żaroodporne wysmarować margaryną (cieniutko)
- na dole ułożyć ziemniaki, później kurczaka i warzywa, wszystko posypać dużą ilością sera i polać sosem (bulion knora rozpuszcony i łyżeczka przecieru pomidorowego, przyprawy do smaku)
- do piekarnika włożyć na około 20 min w 180 stopni
SMACZNEGO
P.S. mam nadzieje, że to nie taką robiłaś wczoraj
- pokroić pierś z kurczaka w kostke i ją usmażyć na oleju
- ugotować ziemniaki i pokroic w plastry
- usmażyć warzywa mrożone
- naczynia żaroodporne wysmarować margaryną (cieniutko)
- na dole ułożyć ziemniaki, później kurczaka i warzywa, wszystko posypać dużą ilością sera i polać sosem (bulion knora rozpuszcony i łyżeczka przecieru pomidorowego, przyprawy do smaku)
- do piekarnika włożyć na około 20 min w 180 stopni
SMACZNEGO
P.S. mam nadzieje, że to nie taką robiłaś wczoraj
napisał/a:
samsam
2007-01-14 15:26
Eczoraj robiłam makaronową z mięsem mielonymi i mieszanką chińską. Właśnie te warzywa, coś mi psuły cały ten smak.
Spróbuję Twojej wersji, ale chyba zamiast warzyw dodam podsmażone pieczarki. Co o tym myślisz?
Spróbuję Twojej wersji, ale chyba zamiast warzyw dodam podsmażone pieczarki. Co o tym myślisz?
napisał/a:
iwa2
2007-01-14 15:50
pieczarki?? nie pomyślałam o tym wcześniej ale jak najbardziej będą pasowały
a jakich warzyw używałaś??
a jakich warzyw używałaś??
napisał/a:
samsam
2007-01-14 15:58
Jakaś mieszanka chińska. One mają jakiś taki specyficzny smak, który nie bardzo mi podchodzi
napisał/a:
jente8
2007-01-14 15:59
Jeśli chodzi o zapiekanki to polecam z Knorra "Pomysł na..." - zapiekankę z szynką. Pychota Niby "z torebki", ale tak naprawdę z torebki to jest w tym tylko sos, a resztę musisz normalnie dodać - makaron, szynkę.
A poza tym jeśli chodzi o zapiekanki to moja siostra jest mistrzynią. Ciągle wymyśla jakieś nowe i praktycznie każda jest pyszna. Postaram się od niej wyciągnąć kilka przepisów, albo nakłonię ją, żeby sama je tu wrzuciła
A poza tym jeśli chodzi o zapiekanki to moja siostra jest mistrzynią. Ciągle wymyśla jakieś nowe i praktycznie każda jest pyszna. Postaram się od niej wyciągnąć kilka przepisów, albo nakłonię ją, żeby sama je tu wrzuciła
napisał/a:
samsam
2007-01-14 16:01
To chyba z Winiar, ale mniejsza z tym. Te pomysły są dobre, już kilka stosowałam, ale o zapiekance zapomniałam. Dzięki.
Byłabym bardzo wdzięczna.
napisał/a:
jente8
2007-01-14 16:04
Możliwe Nie pamiętam. Ważne, że wiadomo, o co chodzi
napisał/a:
samsam
2007-01-14 16:06
Wiadomo, wiadomo
napisał/a:
iwa2
2007-01-14 16:08
to spróbuj firmy hortex warzywa na patelnie z ziołami i papryką - sa najlepsze