Gotowanie na parze
napisał/a:
malinka20
2008-06-18 12:41
Czy któraś z Was gotuje na parze?? Słyszałam, że tak jest zdrowiej i smaczniej i może bym spróbowała. Jak na razie znam tylko smak ziemniaków na parze i te są fatalne, ale to były gotowane w garnku i bez soli w ogóle. A jak to jest ze smakiem potraw z parowara??
napisał/a:
Anika_111
2008-07-07 09:44
Ja bardzo czesto uzywam parowara, glownie do warzyw i ryby. Ziemniaki tez nieraz gotuje. I wcale nie musza byc bez soli bo mozna po nich posypac-nic nie stoi na przeszkodzie. A co do smaku? Nigdy nie lubialam tradycyjnie gotowanych warzyw a gotowane na parze o wiele bardziej mi smakuja.
napisał/a:
palika
2008-07-07 10:36
Odkąd podwędziłam mamie garnek do gotowania na parze, to ciagle w nim coś gotuję. Uwielbiam tak przygotowywane warzywa. Ja robię tak, że wodę mocno solę i dzieki niej jarzyny są bardziej jadalne . Oprócz warzyw gotuje w ten sposób wszystko, ale tylko dla siebie, bo menż musi mieć smażone miecho. Ja gotuję ryby, mięsko, mielone bitki nawet
napisał/a:
Butterfly1
2008-07-07 11:55
mirabelka, jedzonko z parowara jest pyszniutkie!!!!! Polecam
jak robisz rybkę w parowarze? bo chciałabym zrobic
jak robisz rybkę w parowarze? bo chciałabym zrobic
napisał/a:
H2O
2008-07-07 12:00
Zgadzam sie!!! Ja rowniez polecam!!!!
Kupujesz filety i juz.. gotujes zi gotowe do jedzenia... ale uwaga .Gotowalam rybe 2 razy... najpierw lososia- wyszedl pyszny i nie bylo problemu..Drugi raz robialm jakas inna rybke, jzu nei pamiatam..ale zapach w domu trzymal sie przez parwie tydzien!!! Cos okropnego!!!!
A ryz gotujecie??? pyszniutki prawda???
[ Dodano: 2008-07-07, 12:01 ]
a co to??
Kupujesz filety i juz.. gotujes zi gotowe do jedzenia... ale uwaga .Gotowalam rybe 2 razy... najpierw lososia- wyszedl pyszny i nie bylo problemu..Drugi raz robialm jakas inna rybke, jzu nei pamiatam..ale zapach w domu trzymal sie przez parwie tydzien!!! Cos okropnego!!!!
A ryz gotujecie??? pyszniutki prawda???
[ Dodano: 2008-07-07, 12:01 ]
a co to??
napisał/a:
Anika_111
2008-07-07 14:20
Co do ryby, to przewaznie robie filety z morszczuka. Przyprawiam je troche i gotowe. A co do zapachu? Nigdy nie mialam nieprzyjemnego. A ryz to gotowalam tylko raz, jak przez 1,5godz nie chcial sie zrobic miekki to stracilam cierpliwosc i dogotowalam "tradycyjnie". Nie wiem, moze cos zle zrobilam...
Tez nie raz sole wode ale wole lekko posolic warzywa.
Smacznego!
Tez nie raz sole wode ale wole lekko posolic warzywa.
Smacznego!
napisał/a:
Asieńka
2008-07-07 14:55
mi ntomiast smakują jak każde ziemniaczki mimo tego, że nie posolone, ale moja mami się krzywiła
oooo tego nie próbowałam ... może dzisiaj
ja do tej pory gotowałam:
z mrożonek: fasolka, kalarepka, kalafior, brokuł
mrożona panga
filecik z kurczaka świeży i mrożony
świeże warzywka: kalafiorek, kalarepka, marcheweczka
i uwaga ciekawostka: mrożona fasolka szparagowa paruje się bardzo szybko natomiast przyświeżej straciłam cierpliwość \
ja zarówno rybkę jak i mięsko posypuję trochę wegetą, żeby było smaczniejsze lub mięsko obkładam pokrojonym w płateczki czosnkiem ...
ja tez nie .... szczególnie, że parowar zawsze stoi na płycie grzewczej pod pochłaniaczem i włączam pochłaniacz, bo gdzie indziej paruje mi na szafki, a to raczej nie jest dla nich "zdrowe"
oooo tego nie próbowałam ... może dzisiaj
ja do tej pory gotowałam:
z mrożonek: fasolka, kalarepka, kalafior, brokuł
mrożona panga
filecik z kurczaka świeży i mrożony
świeże warzywka: kalafiorek, kalarepka, marcheweczka
i uwaga ciekawostka: mrożona fasolka szparagowa paruje się bardzo szybko natomiast przyświeżej straciłam cierpliwość \
ja zarówno rybkę jak i mięsko posypuję trochę wegetą, żeby było smaczniejsze lub mięsko obkładam pokrojonym w płateczki czosnkiem ...
ja tez nie .... szczególnie, że parowar zawsze stoi na płycie grzewczej pod pochłaniaczem i włączam pochłaniacz, bo gdzie indziej paruje mi na szafki, a to raczej nie jest dla nich "zdrowe"
napisał/a:
Nomik
2009-03-26 15:38
Ja narazie czekam na "prawdziwe" warzywka i wyciagam swoje Philipiaki i mam zamiar tsac sie prawdziwa kuchara
napisał/a:
klara01
2009-03-28 15:53
A ja mam do Ciebie pytanie ,jak sie sprawdzaja Philipiaki ?
Masz cały zestaw czy poszczególne sztuki ?
napisał/a:
Marika801
2009-04-14 18:15
ja mam caly zestaw "philipiaka" i dla mnie jest po prostu idealny, pyszne warzywka z tego wychodza, polecam ;)
napisał/a:
po-kryjomu
2009-04-15 14:48
popieram Was dziewczyny, też gotuję na parze, jak mi się chce wyciągnąć urządzenie Tez gotowałam rybki, warzywa ( w tym też szpinak), ziemniaki, a nawet jaja. Mięsa raczej nie jadam, więc nie wiem jak się sprawdza. Niestety większość mojej rodziny woli smażone i gotowane normalnie
napisał/a:
jente8
2009-09-03 18:18
Podbijam temat :) Będę wdzięczna za wszelkie porady związane z gotowaniem na parze, a przede wszystkim: jak długo się tak gotuje poszczególne rzeczy? Jutro chcę tak przyrządzić rybkę i nie wiem, czego się spodziewać - 10 minut? Czy godzina? ;)