czym smarujecie kanapki?
napisał/a:
Itzal
2013-04-05 00:06
nom, bierzesz avocado, kroisz na pół, wywalasz pestkę i miąższ smarujesz jak masło
napisał/a:
ruruszka
2013-04-05 05:51
Sposób z avocado mi się podoba :) W sumie to bardzo tłusty owoc (ale z samych zdrowych tłuszczów), więc myślę, że faktycznie się chyba nieźle nadaje. Ale co potem pasuje do takiego avocado na kanapce? :)
napisał/a:
Itzal
2013-04-05 09:10
jak co, wszystko, avocado dla mnie samo w sobie nie ma smaku, tylko poślizg daje, to co nałożysz na wierzch, będzie ok
napisał/a:
marcelakon
2014-03-06 16:37
Też uważam, że awokado jako tako smaku nie ma i zazwyczaj robię z niego pasty i tym smaruje kanapki
napisał/a:
Marycha92r
2014-05-20 12:08
masłem
napisał/a:
Miętowa26
2014-05-25 17:29
Heh oryginalna nie będę ale tak jak poprzedniczki uwielbiam smarować chlebek awokado odkąd podpatrzyłam od mojego lubego :) wcześniej jakoś nie mogłam się do tego przekonać a teraz to podstawa moich kanapek :)
napisał/a:
~gość
2014-07-02 19:07
Masłem :) I chyba spróbuje kiedyś tym awokado, może też się przekonam ;)
napisał/a:
weteranslubny1
2014-08-14 15:03
ja robie paste z avokado
Składniki
ilość porcji: 4
1 dojrzałe awokado
1 łyżka oliwy
1 płaska łyżeczka czosnku suszonego (lub 1 ząbek czosnku)
sól do smaku
sok z ok. 1/2 cytryny (polecam dać mniej i stopniowo dodawać)
dodatki: kiełki lub dowolne warzywa oraz chleb razowy
Sposób przygotowania
Przygotowanie: 15min. › Gotowe w: 15min.
Dojrzałe awokado obrać, włożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Dodać oliwę, czosnek, sól i (stopniowo) sok z cytryny.
Dokładnie wymieszać (lub zmiksować, jeśli chcemy gładką pastę). Pastą smarować chleb, na wierzch można ułożyć dowolne warzywa.
Składniki
ilość porcji: 4
1 dojrzałe awokado
1 łyżka oliwy
1 płaska łyżeczka czosnku suszonego (lub 1 ząbek czosnku)
sól do smaku
sok z ok. 1/2 cytryny (polecam dać mniej i stopniowo dodawać)
dodatki: kiełki lub dowolne warzywa oraz chleb razowy
Sposób przygotowania
Przygotowanie: 15min. › Gotowe w: 15min.
Dojrzałe awokado obrać, włożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Dodać oliwę, czosnek, sól i (stopniowo) sok z cytryny.
Dokładnie wymieszać (lub zmiksować, jeśli chcemy gładką pastę). Pastą smarować chleb, na wierzch można ułożyć dowolne warzywa.
napisał/a:
The_Wrath
2014-08-16 16:26
weteranslubny robie prawie taka sama pastę :)
napisał/a:
Jusik
2014-08-27 12:55
Ja robię pastę mięsną:
* mięso gotowane i pieczone np. indyk
* ogórki kiszone
* papryka czerwona
* jajka ugotowane na twardo
* cebula
* musztarda
* majonez
* sól i pieprz
Wszystko zblendować, doprawić i smarować chleb
* mięso gotowane i pieczone np. indyk
* ogórki kiszone
* papryka czerwona
* jajka ugotowane na twardo
* cebula
* musztarda
* majonez
* sól i pieprz
Wszystko zblendować, doprawić i smarować chleb
napisał/a:
mila_bak
2014-08-28 14:53
awokado ponad wszystko, w biedrze jest guacamole, ale polecam robić samodzielnie. awokado dojrzewa około tygodnia, a dodaje energii jak nic innego!
napisał/a:
Miętowa26
2014-08-29 18:47
Bardzo ciekawa jest ta mięsna pasta :) chyba się na nią pokuszę.